Kynttelikkö- DIY ...

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen tsek! Pakko myöntää, että oon ollut töiden jälkeen illat ihan naatti ja kaatunut väsyneenä aikaisin sänkyyn. Mutta eikö se tästä taas lähde sujumaan. Eikä se niin vaarallista ole, jos kotityöt joskus jää retuperälle...
Yhtenä iltana sain pienen hetken rauhallista aikaa ja aloin näpertelemään kynttelikköä. Ihastuin erääseen kynttilänjalkaan, joka on esiintynyt jo viime talvena monissa eri blogeissa. 
Voiskohan tuollaisen tehdä itse? Edes samantyylisenä?Das-massaa mulla oli valmiina, mitälie tarkoitusta varten joskus ostettuna. Pyöreän vadin ostin eurolla kirpparilta ja ruuvit piti hakea rautakaupasta. Alunperin ajattelin toteuttaa tämän eri pituisista nauloista, mutta niitä en löytänyt irtomyynnistä mistään, joten planB käyttöön. Noihin ruuveihin on muutenkin helpompi pyöritellä kynttilät tukevasti kiinni. Ois tainneet ohuemmat kynttilät haljetakin, jos nauloihin olisi niitä pitänyt yrittää saada kiinni.
Levitin massan vadille ja tökin ruuvit haluamilleni paikoille. Annoin kuivua muutaman päivän ja varmana onnistumisesta etsin jo kynttilöitä. Mutta. Noi ruuvit heiluivat, enkä olisi uskaltanut kynttilöitä poltella siinä. Yhden työpäivän verran ajatuksissa pyöri, miten tuon saisin tukevaksi, vai luopuisinko ideasta ja tilaisin netistä valmiina samanlaisen kuin muillakin on.
 Sitten muistin vajaan betonisäkin varastossa! Sekoittelin pienen määrän betonia ja taputtelin sitä pinnalle. Nyt pysyy! Vitsi miten hieno fiilis, kun saa onnistuneen lopputuloksen.

Maalasin alustan ja ruuvit vielä mustiksi ja tykkään tosi paljon tästä tuunauksesta. Hintaakaan tälle ei montaa euroa kertynyt.
Tämä on itse asiassa paljon kivemman näköinen livenä kuin näissä kuvissa. Jopa kynttilät sammuneena tosi kiva!


Kivaa, kun viikonloppu tuntuu taas siltä miltä pitääkin, vapaalta!
Nyt takkaan puita lisää ja telkusta Vain Elämää,

Mukavaa viikonloppua!

12 kommenttia

 1. Hei, tosi kiva tuli sun kyntteliköstä! Sä oot niin kekselijäs kaikkien näiden DIY-juttujen kanssa. Tsemppiä työhän ja kivaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Krisse! <3
   Työt ja kaikki muu on tosiaan vieneet mennessään, eikä aikaa riitä tänne asti :(

   Poista
 2. Ei herranen aika!!! ��

  VastaaPoista
 3. Tulipa upea!
  Minunkin aivot rupes raksuttamaan, että olisiko meilläkin tarvikkeita tuollaiseen kynttelikköön...
  Kivaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No nää tarvikkeet ei paljoa maksa jos joudut ne ostaa :)

   Poista
 4. Hip, hei !
  Nyt tiedän, mitä me tehdään ukkokullan kanssa ensi viikonloppuna mökillä ! Mahtava idea !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Oispa kiva nähdä sinun versio! :)

   Poista
 5. Hauska idea! Kynttilät ovat minulle niin tärkeä osa sisustusta, että etsin jatkuvasti uusia ideoita laittaa niitä esille. Tämä idea saattaa lähteä kokeiluun jo hyvinkin pian.

  Kohti Joulua -joulublogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! Toivottavasti onnistuit kokeilussa :)

   Poista

Kiitos viestistäsi :)