Ihana KarpathosMe otettiin viikon irtiotto arjen pyörityksestä ja lennettiin koko porukka Kreikkaan, Karpathoksen saarelle. Alkuvuodesta kun matkakohdetta etsittiin, kriteereinä oli suht lyhyt lento, lämpö ja kohde ei saanut olla mikään valtava turistirysä. Tietty myös ajankohta piti järjestää sopivaksi. Kun kaikki palaset loksahtivat kohdilleen, saivat lapset valita haluamansa matkan muutamasta kohteesta. 
Me varattiin pari huonetta upeasta viiden tähden Alimounda Mare-hotellista. Ystävällinen henkilökunta ja voi mikä aamupala ja palvelu!!! 


Pari ensimmäistä päivää lämpötila oli vähän kahdenkymmen yläpuolella, mutta sehän oli tälläiselle Suomen kesään tottuneelle ihan jo helle. Loput päivät mittari näytti varjossa +35 astetta ja voitte vaan arvailla mitä se oli suoraan auringonpaisteessa! 
Onneksi meri on ihan ääressä ja hotellin uima-altaaseenkin oli mukava pulahtaa välillä. Talviturkki jäikin meiltä kaikilta Välimereen. Aurinkotuoleille sai kättä heilauttamalla tilata ruokaa ja virvokkeita. Lapset tykkäsivät snorklata meressä kaloja tutkien ja ostettiinkin heti ekana päivänä sukelluskengät, Sini nimittäin sai pienen lasinsirun varpaaseensa. Onneksi siitä ei syntynyt suurempaa draamaa, vaan saatiin se itse poistettua pinseteillä.

Karpathos on tosi pieni saari, vain noin 52km pitkä ja 12km leveä. Meillä oli tarkoitus vuokrata auto päiväksi ja tehdä retkiä, mutta jotenkin se aika vierähti. Eikä muuten houkutellut kapeat serpentiinitiet jyrkillä kallioillakaan.  Jännitti melko paljon se linkkamatkakin lentokentältä hotellille, pelotti ehkä enemmän kuin lento...Joka ilta käveltiin 5 minsan matka keskustaan syömään ja aina eri ravintolaan. Hintataso yllätti negatiivisesti, ihan Suomen hinnoissa ja ruokatavarat kaupoissa jopa kalliimpia! Pieniä myyntikojuja tutkittiin ja jotain muistoja ostettiinkin. Kissoja kulki kaupungilla ja ravintoloissakin vapaana todella paljon. Kissojen yksi ruokintapaikka osui just sille reitille, mistä me käveltiin joka päivä keskustaan. Sini otti tuon ruokkimisjutun ihan sydämen asiakseen ja tuostahan ei tinttailematta pois lähdetty :)
Illat olivat lämpimiä ja kaskaiden äänet ihan kuin voimistuivat pimeän tullessa. Pimeys tulikin tosi nopeasti, jo kahdeksalta oli ihan hämärää!

Ihana paikka! Ihana loma!


Eilen kotiuduttiin illalla puoli kymmenen aikoihin ja matkalaukut ja lapset pudotettua kotiin, oli suunnattava ruokakauppaan. Sekä säätää aamuherätys puoli kuudeksi. Jotenkin se arkeen paluu ei haittaa, vaikka toinenkin viikko olisi helposti tuolla löhöilty. Ja tarttuihan sitä brunaakin pintaan! En ookaan vuosiin jaksanut auringossa makoilla, nyt oli "pakko".
Viisi matkalaukullista pyykkiä odottelee tuossa pesijäänsä, mutta en jaksa ressata. Kyllä niitä vaatteita kaapeissa riittää.
Nyt sitten suunnittelemaan seuraavaa reissua :)

6 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Voi että mä haaveilen kunnon rantalomasta... Saattaa tosin pysyäkin haaveena vielä opintojen ajan :)

  VastaaPoista
 2. Ooh nyt vasta iski matkakuume. Kyllä tuo Kreikka on niin ihanan kaunis maa. Ja ihanasti siellä se aurinkokin paistaa. Karpathos on todellakin idyllinen pieni saari . Nyt yritän itse nauttia kesästä ja sitten elokuussa meilläkin matka Kreikkaan edessä. Mä niin odotan ...;) Mukavaa tiistaita

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä ihanalta, meidän neitikin pääsee kreetan saarelle mummelin kanssa nyt torstaina. Toki täällä taistellaan jännittäen flunssaa vastaan.

  VastaaPoista
 4. Siis oon ihaillut instan puolella sun kuvia ja voi että! MÄ haluun takaisin lämpimäään!!

  VastaaPoista
 5. Niin ihania kuvia!!!ihana kuuloinen ollut teidän reissu:)

  VastaaPoista
 6. Ihana loma postaus <3 ja Wau miten ihana paikka <3

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)