Kameranhihna DIY

Moikka!

Sain tiistaina hakea uuden kamerani postista ja nyt alkaa Olympuksen säätöjen opettelu. Muistan lukeneeni jostain lauseen: "Jos käytät pelkkää automaattiasetusta järkkärissäsi, niin sulla on käytössä pelkkä iso ja kallis pokkari." No sitähän en halua ollenkaan! Yritänkin siis jatkossa opetella uuden kamerani kanssa tuon manuaalisäädön, automaattiasetuksia en muutenkaan ole aikoihin käyttänyt vanhassakaan kamerassani.  Joten koittakaahan kestää :) Ensi tuntuma uuteen kameraan on todella positiivinen! Pieni koko ja helposti säädettävät arvot ilahduttavat.
Ja kamera on siis Olympus Pen E-PL 7 pancake zoomilla. Niin pieni koko, että tuo sujahtaa helposti laukkuun mukaan.


Oli aika lähellä, etten nettikaupassa klikannut koriini kameralle uuden hihnan ja laukunkin. Ajattelin kuitenkin säästää niissä. Nimittäin pelkän nahkahihnan hinnat olivat alkaen noin 30e.
Pikaisen nettisurffailun tuloksena löysinkin helposti toteutettavan, itsetehdyn kameranhihnan ohjeen TÄÄLTÄ. Mulla oli vakaa aikomus käydä ostamassa tarvittavat osat tuohon tuunailuun, mutta sitten poikkesin kirpparilla. 
Ja näin yhden parin euron laukun. Ja sit vielä toisenkin. 
Siitä se idea sitten lähti.Laukkujen hihnat olivat valmiiksi tuollaiset klipsuilla irrotettavat ja totesin säästäväni sekä aikaa, että hermoja jos en alkaisi säheltää nahkavyön ja niittien kanssa. Osassa käsilaukkuja on just tuollaiset sopivasti irrotettavat hihnat, kannattaa pitää silmät auki! Itse laukku oli kamala ja päätyi jo roskiin, mutta tuo valkoinen nahkahihna on nyt käytössä. Samalla kierroksella löytyi vähän juhlavampi laukku, jonka hihna miellytti myös. Ostin senkin parilla eurolla. Nyt hakusessa on vielä musta sekä konjakin värinen hihna ja uskon, että löydän nekin ajan kanssa. Näitä hihnoja on helppo vaihdella kameraan noiden "klipsujen" ansiosta.


Tämän postin kuvat on napsittu vanhalla kameralla ja ne on aika kauheita! En muka osaa, enkä jaksa säätääkään tuon vanhan ropaleen kanssa yhtään ylimääräistä :) Miten nuo erimerkiset kamerat voivatkin olla noin erilaisia säädöiltään?

Nyt opettelemaan uusia juttuja, moikka!2 kommenttia

  1. Tosi näppärän (ja nätin) näköinen on tuo Olympus! Oi että mä haaveilen uudesta kamerasta, V:n vanha Canon kun on ihan järkälemäinen :D Ei vaan opintotuella ihan kovin äkkiä säästetä sellaisia summia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon aivan ihastunut tähän kameraan, eikä tämä ollut edes kallis! Tosin oon syksystä asti haaveillut uudesta janyt vasta maltoin investoida.. Mutta joo, opintotuella ei kyllä paljon juhlita :)

      Poista

Kiva kommentti piristää aina <3