Avohylly keittiöön...

Moikka!

Vihdoin, siis VIHDOIN sain kauan haavelemani avohyllyt keittiöön. Jo viime syksynä ostin Ikeasta tähän tarkoitukseen mustat kannattimet ja aloin väläytellä mielikuvia miehelle suunnitelmastani. Tämä vaatisi yhden keittiönkaapin poistamisen kokonaan ja jotenkin se vaikutti hänelle ihan ylivoimaiselta ajatukselta!!?  Että ottaa nyt alas ihan hyvässä kunnossa oleva ammattilaisen asentama kaappi... Just. Tuossa kaapissa meillä säilöttiin kahvikupit ja alaosa oli sitten kuivauskaappina. Mihin me edes oikeesti tarvitaan kuivauskaappia?!? Astiat nostellaan koneesta suoraan niiden kuivuttua paikoilleen ja käsin tiskattavat isommat jutut kuivaan ihan vain käsin keittiöpyyhkeeseen. 


Valmiit liimapuulevyt hain Sopurahasta ja maalasin valkoisiksi. Hintaa en nyt muista, mutta alle 20e selvittiin pitkästi. Pyörittelin mielessäni kyllä hyllyjen värivaihtoehtona mustaa ja tummaa puutakin, mutta ehkä tuo valkoinen on sittenkin paras meille. 


Oon todella tyytyväinen lopputulokseen ja käytössähän meillä tämä uusi systeemi on ollutkin jo kuukauden päivät. Tämän muutoksen myötä yks asia johti toiseen ja lopulta huomasin hinkkaavani muiden kaappien ovia puhtaiksi. Puhumattakaan siitä, että KonMari kävi kaapit läpi! JES!!! Meillä ei siivottu ees jouluksi näin hyvin:)
Päivittäin käytettävät astiat on nyt tuossa käden ulottuvilla ja nyt kupposia mahtuu enemmänkin tuolle seinälle kuin sinne pieneen kaappiin. Pölyyntymään ei nämä astiat ehdi avohyllyssä, sen verran usein pyörii tämän talouden astianpesukone :) Nurkkaus muuttui tilavemmaksi ja "kahvilamaiseksi" tukkoisen kaapin poistamisen myötä. Kaivelin blogin syövereistä ennen-kuvan :Hyllyt laitettiin mahdollisimman pitkinä ja ne saavat olla ihan ikkunan listassa kiinni. Verhoja kun en muutenkaan ole keittiössä enää käyttänyt aikoihin pölyä keräämässä. 


Alakerrassa pitäisi heilutella imuria ja pyykkiäkin sais pyöräyttää koneellisen. Tämä alkuviikko otetaan nyt kuitenkin melko rauhassa, flunssa kun ei taittunutkaan helposti ohi ja aamulla oli tyttökin kuumeessa. Harvoin meillä sairastellaan, joten tämä on nyt vähän outoa oleilua... :) Pojat lähtivät illaksi jäähallille ja me tytöt taidetaan käpertyä sohvalle töllön eteen.

Mukavaa maanantai-iltaa :)