Pöydän kääntelyä


Hello!

Sain pitkästä aikaa inspiksen keittiönpöydän kääntämiseen. Kaikista tilavin ratkaisuhan tämä ei ole, mutta siitä viis. Hyvin me tänne mahdutaan, vaikka se noinpäin onkin. Tein hetki sitten Ellokselle tilauksen ja etualalla oleva käytävämatto on sieltä. Kaikkien alennuksien jälkeen tuolle jäi hintaa 13e.  Kokoa matolla on 70x250, eli ei mikään kovin pienikään. Maltoin myös vihdoin kotiuttaa parisängyn helmalakanan ja pussilakanatkin oli ihan pakko klikata koriin hinnan vuoksi. Siis ainahan noita tarvii!!! Kuvailen ne sitten myöhemmin.
Oikeesti tarkoitin tuon maton kodarin lattialle, mutta heitin sen tuohon suoristumaan ja hitsi vie miten kiva se oiskaan tossa.Viikot huristavat hurjaa vauhtia ja kivaa kun mennään kevättä kohti. Tänä aamunakin oli niin keväinen sää, linnut lauloivat, aurinko paistoi ja vesi tippui räystäistä. Kovat pakkaset on muisto vaan ja toivottavasti lopullisesti ohi jo. 
Nyt otan itteeni niskasta kiinni ja houkuttelen (pakotan) tytön siivoilemaan mun kanssa kämppäänsä. Se alkaa nimittäin muistuttaa ihan himohamstraajien huonetta. Oikeesti se on ihan järkyssä kunnossa, kaikki kamat ja vaatteet pitkin poikin lattioita!!! Hikoiluttaa jo etukäteen...
Mukavaa viikonloppua :)

SängynpäätyDIY

Heippa!

Mites teidän talvinen viikko on sujunut? Mulle alkaa nää pakkaset jo todellakin riittämään ja eka kevätkuvastokin tipahti jo postiluukusta! On tosi kivaa kun pakkasta on se 10 astetta, mutta hyh, pakkoko on heittää mittariin het kolkyt astetta, kysyn vaan... Tänä aamuna olikin ihana ylläri, kun mittari näytti vaan -3, ihanaa!

Pakkaset toi meidän pikkuisille flunssan, mutta ilman kuumetta ollaan selvitty ja pelkkä niistäminen ja se rään määrä vaivaa. Pukeutumiskysymys tämäkin ja väitän, että jos noi ipanat ois tehneet niinku käskin, eli kauluria ja kaulahuivia laitella, niin tältäkin ois säästytty. Harrastuksista pidettiin viime viikko lomaa  ja onkin ollut tosi outoa tämä vapaa-aika näistä hommista.  Tämä näkyy samantien kotona! Monenmoista juttua oon saanut tehtyä. Toisaalta pidän tärkeämpänä näitä lasten monia harrastuksia, kotiahan me ehditään tuunata sitten joskus vanhempinakin.Sain päähäni halun uudistaa meidän sängynpääty ja päivällä töissä pyörittelin montaakin ideaa mielessäni. Tällä hetkellä sängynpäätynähän on Ikean harmaa kerniliina kuormalavoja peittämässä.  Mulla oli töissä se 8 tuntia aikaa mietiskellä monenmoista ideaa päässäni ja sitten kekkasin yhen kivan, nopean ja helpon toteuttaa. Laitoinkin töistä miehelle kotiin viestiä:

 -Onko meillä sellaista niittarikonetta mitä tarvittiin silloin joskus rakennusvaiheessa?

Mies-On

Mies- MIHIN sä sitä tarvit??? Mitä niittaat, kangastako?

-  No ois yks juttu.  No jooo, melkein niinku kangasta... 
OKEI okei tapettia niittaan. Ööö aattelin sitä meidän sängynpäätyä. Etsitkö sen nitojan mulle valmiiksi ja niittejä siihen myös. Sun ei tarvi tehdä mitään muuta.

Mies -Joo.
Elikkäs uudistin meidän sängynpäädyn! Ihanaa kun noi ukot ei kysele sen enempiä :) Tähän juttuun ei oikeesti hurahtanut aikaakaan paljoa, valmiiseen kuormalavoista kyhättyyn kehikon ympärille oli helppo nitoa tapetti ympärille. Tuossahan oli Ikean kerniliina aikaisemmin ja sitä sai olla koko ajan korjailemassa suoraksi, eikä se harmaa värikään siinä miellyttänyt enää. Prismassa käydesäni löysin ihanaa, valkoista lautatapettia ja poimin yhden rullan heti ostoskoriin. Kotona leikkasin sopivia pätkiä rullasta ja aloin niitailun. Ha-haa miten helppoa! Tuli niiiiin kiva ja valoisampi kuin se aikaisempi viritys!!!Itseasiassa tykästyin tuohon tapettiin tämän tuunailun ansiosta niin paljon, että hain muutaman rullan seuraavana päivänä lisää.
Tänään kun miehet kotiutuvat jäähallilta, saan sitä jo sitten seinälle asti! Äh, ja tähän juttuun tosiaan mun täytyy tuo ukkelikin suostutella mukaan apuihin. Tai hitto soikoon, olkoot, mähän vaikka niittaan sen tapetin seinälle jos ei muuten onnistu!
Tässä vielä tekovaiheesta pikainen räpsy:


 Mä meen nyt tyhjäilemään tuota yhtä seinustaa, mihin suunnittelin tapettia laiteltavan...

Kivaa iltaa sinne!
Pullonpohja DIY


Aloin askartelemaan tyhjistä, muovisista vissypulloista, joita meille kertyy viikoittain useita. Makuvissy on vaan niin hyvää janojuomaa... Pari limsapulloakin on mukana, sitä meillä ei oikeastaan juoda kuin joskus viikonloppuisin. Leikkelin pulloista pohjat irti ja neulan sekä siiman avulla pujottelin ne nauhaksi. Cokispullojen muovi olikin paksumpaa ja hieman vaikeammin leikattavaa, mutta onnistui kyllä.Ripustin "kukkanauhat" nyt tuohon terassin oveen, mutta loppusijoituspaikka on kyllä ihan toinen. Sekä tämä tuunailu on vielä ihan kesken, näitä nauhoja on tarkoitus tehdä vielä moooonta lisää sitä mukaa kun saan keräiltyä tyhjiä pulloja. Ajattelin nyt jo kuitenkin esitellä tämän keskeneräisen DIY:n, koska tästä tuli pitkä projekti! Kokeilin palautella leikellyt pullot pullonpalautukseen ja niistähän sai pantin siltikin. HAA! Eli tämähän on vähän ehkä tuplakierrätystä :)


Meillä piti tämäkin viikonloppu olla lätkää, mutta poitsu on pienessä flunssassa ja silloin ei jäälle ole asiaa. Sainkin siis kivasti aikaa touhuta monenlaista juttua kotosalla...
Ehkä huomenna jo kuitenkin päästään harkkoihin ja neitokainen aloittaa myös uuden harrastuksen, nimittäin taitoluistelun! 
Nyt lumitöihin, aurinkokin paistaa.

Mukavaa pakkaspäivää!

Olkkarissa white&black

 Heippa pitkästä aikaa!

Otin ihan tietoisen ja osittain pakotetun blogiloman ajanpuutteen vuoksi. Kuitenkaan se, ettei blogissa tapahdu mitään, ei tosiaankaan tarkoita etteikö täällä kotosalla tapahtuisi. Tai no sisustusrintama on hieman hiljentynyt, eikä remppailullekaan meidän kodissa ole tarvetta tällä hetkellä.  Mutta sitä muuta elämää löytyy sitten senkin edestä (töitä/töitä/töitä ja neljät harrastukset ja kuskailut) Näitä asioita en halua tänne julkisesti tuoda esille ollenkaan. Mahtavaa on, että meillä niitä töitä piisaa ja ollaan työkuntoisia molemmat :) Sekä iloinen oon ipanoiden harrastuksistakin, vaikka monesti viikolla harmittelen, että siinä meni taas koko ilta jäähallilla ja nyt iltapala ja nukkumaan... Mutta tätä tää nyt on tämän hetken.
 Instasta voi pongailla jotain, jos haluutte. Usein tuokin paikka tosin unohtuu, mutta kyllä sinne viikoittain tulee jotain kuvailtua!

Viime perjantaina, kuskailtuani illan murkkupoitsua, aloitin tyttösen kanssa olkkarissa järkänvaihdon. Murkkuhan järjesti 11 kaverinsa kanssa nettipeliviikonlopun eli lanit yhen koulun tiloissa. Pari sataa osallistujaa! Ihan putkeen ei mennyt jutut tuon Kärjen koulun kanssa, nimittäin he olivat unohtaneet mainita pojille, että sähköt katkeavat joka päivä automaattisesti kello 22:00. Turhaa työtä ja nettipimentoa muutama tunti tuosta johtuen, sekä varmasti paskaa julkisuuttakin syyttä suotta, mutta nytpäs ollaan viisaampia seuraavia järjestäessä taas. Nämä pojat kun eivät pienestä lannistu! 
Mutta eniveis, oon niin tyytyväinen, että kaikilla lapsilla on joku "juttu", mikä pitää heidät toivon mukaan kaidalla tiellä.


Deseniosta saadut taulut pääsivät nyt tuonne takaseinälle ja vitriini siitä kääntyi ikkunoiden viereen. Vähän pitää pallovaloja vielä pitää päällä, aikas mukava tunnelmanluoja pimeinä iltoina, eikä mun mielestä yhtään jouluiset kuitenkaan...Siirtelin tuon tynnyrin eteisestä olkkariin sivupöydäksi ja aikas kivastihan se tuohon sopiikin. Naurakaa vaan, mutta meillä on öljytynnyri olkkarissa! Lukulamppu pöydän päälle, koska mies tykkää lueskella tuossa sohvalla illalla kirjojansa.  Sohvia kääntelin vielä eri paikoilleen ja todella pienellä vaivalla tuli ihan uuden näköinen ja todella tilava olohuone! Tavaroita oon karsinut myyntiin tosi paljon. Aina näin joulun jälkeen iskee ihan kaamee tavaraähky! Vaikkakin suurin osa niistä koristeistakin jäi laatikoihinsa, niin oli siltikin ihanaa pakata joulukrääsä pois. Paljon meneekin tuota joulutavaraa ensi vuonna myyntiin joulua odotellessa. Siis lupaus oli tää!!!
Nyt ahdistaa katsella tuonne keittiön suuntaan, jossa tasot tursuavat tavaroita :/ Jotain todellakin vois poistella, mutta toisaalta mihinkäs sitä tiikeri raidoistaan pääsis, jotain pitää jättääkin...

Näihin mietteisiin, kivaa viikkoa sinne!!!