Tee itse höyhenlamppu!


 Oon monesti huokaillut Vita Eos-höyhenlamppujen perään ja käynyt ihan kaupassakin niitä ihailemassa. Mutta juu, en todellakaan halunut pulittaa höyhenkasasta pyydettyä hintaa ja ne isoimmathan taitavat maksaa useamman satasen. Pienen nettiseikkailun jälkeen huomasin muidenkin duunailleen näitä itse ja halusin kokeilla onnistuisinko minäkin. Jatkoin surffailua ja törmäsin nettikauppaan, joka myy omalta tilalta suoraan pestyjä erikokoisia hanhen höyheniä. Tähän lamppuun mulla kului yksi pussi (100g), joka maksoi 10e. Höyhenet olivat erikokoisia ja pienen osan sain heittää suoraa roskiin viallisena. Ostin riisipaperivarjostimen ja erikeepperipurkin ja näin tälle lampulle tuli hintaa noin 20e. Valohässäkkä johtoineen roikkui valmiina katossa.

Tämän projektin aloittaminen vaati todellakin oikean mielentilan! Kaikista helpoimmalla pääsee, jos on ihan oma tila/huone projektille, tämä ei tosiaan ihan päivässä valmistunut.  Tai mulla ainakaan! Onni on oma pieni tuunailukämppä, jonka lattian voi jättää sille sijoille ja vetäistä verhot oviaukon eteen peittämään kaiken kauheuden :)
Aloitin liimailun alhaalta ja annoin liimattujen höyhenten välillä kuivahtaa (hermojen levähtää). Eilen illalla päätin, että lamppu on saatava valmiiksi ja samalla kun katsoin nauhalta Vain Elämää ja Possekin siinä taisi loppuillasta pyöriä, lamppu valmistui. Ei kyllä kaduta yhtään tuntien kulutus tähän tuunaukseen, tykkään tosi paljon lopputuloksesta. 
Kaipa tuo lamppu parhaiten sopisi makkariin, mutta taidanpas tehdä sinne samanlaisen, isompana vain. Tämän halkaisija on nyt höyhenineen 50cm, vaikka kuvissa taitaa näyttääkin vähän pienemmältä.Olishan se ollut helppo hakea valmis lamppu kaupasta, mutta vitsi miten tyytyväinen oon nyt itseeni ja säästin ihan kivan summan rahaakin.  Kyllä itsetekeminen vaan on kivaa!
Nyt seuraavan tuunailun pariin, ainahan mulla on jotain pientä menossa, vaikka kaikki ei blogiin asti päädykään. (Tai edes onnistu!)

Kivaa viikkoa :)