Tee itse- polttopuutelineHuh, hellettä etten sanoisi... Mutta kyllä se syksykin sieltä pian tulee taas, joten koitetaan nauttia tästä tukalasta kuumuudesta. Ihan ei mun lempikeli kyllä ole, toivottavasti saatais vähän ukkostakin vaikka edes iltaisin. 
Vähän jotain ollaan saatu täällä kotona nikkaroituakin, tai siis mies on ruuvaillut mun ohjeiden ja toiveiden mukaisesti. Aika kiva lopputuloskin saatiin, vaikka en (naisena?) ymmärtänyt miten voi olla muka niin hankalaa liittää pari rimaa ja jokunen lauta yhteen.  Että ihan mittanauhaakin piti käyttää?!? No, ehkä siihen on syynsä etten itse pidellyt sahaa ja porakonetta käsissäni. Oon tosi tyytyväinen lopputulokseen, mikä valmistui vaan mun kuvailemana haaveena ja ilman miehen puusepän koulutusta. Kyllästyin viime talvena siihen, että takan vieressä olevaa puukoppaa sai täytellä vähän väliä ja roskaakin tuli sitten aina tuohon lattialle. Pongasin lehdestä kuvan kivasta polttopuutelineestä, joka taisi olla mustasta rautaputkesta (tai jostain sellaisesta) valmistettu. 

Viikolla mies vaelteli kyllästyneen oloisena pihamarkilla, kun ei ollut muka mitään tekemistä. Sanoipa tuon vahingossa ääneenkin ja kohta me istuttiin autossa matkalla starkkiin. Kyllä mun mielessä aina jotain tuunailtavaa on. Oisko vaan kannattanut olla hiljaa?!! No joka tapauksessa, siinä se nyt on, polttopuuteline! Meidän kodin tyyliin sopiva! Tuossa oli renkaatkin alla, mutta todettiin sen olevan tukevampi ilman niitä. Siihen kun mahtuu nyt useampi pesällinen puita, niin eipä tarvi olla niitä jokavälissä kantamassa varastosta sisään. EI edes joka viikko!Sisustuksellisesti kauneimpia klapuja olisi tietty koivuhalot, mutta en viitsi ääneen sitä sanoa... Meiltä kun ei niitä koivuisia paljoa tuolta just nyt löydy. Ladoin nyt niitä harvoja tuohon reunalle ja voishan sitä pyytää, ettei heti niitä poltettaisi...


Lapset lähtivät Pokemon-jahtiin, reppu selässä ja vesipullot mukana. Sanokaa mitä sanotte, mutta mun mielestä mahtavaa miten tuo pelisukupolvi on saatu irti näytön edestä. Eilen illalla lähdettiin miehen kanssa mukaan ja hyvä iltalenkki saatiin siinä kaikki.

Mukavaa viikonloppua :)

12 kommenttia

 1. Hyvän näköinen polttopuuteline <3 Tää sisustelu on niin kivaa kun itse voi visioida ja sitten noi miehet hoitaa toteuksen <3 Täällä on meneillään sisustustakan teko ja mä oon ihan yllättynyt et miten noi miehet vaa tajuu miten noita pitää tehdä, ite en tajuu muttereista ja ruuveista mitää mut tiedän vaan mitä haluun ja minkä näköisen ;) Tuo Pokemonjahti jakaa mielipiteitä mutta mä oon sun kaa samoilla linjoilla että hyvää ajanviettoa ja saa lapset liikkumaan :) Aurinkoisen leppoisaa viikonloppuu teille päin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sen visionnin kans on täällä vähän niin ja näin, ihan helposti tuo ei valmistunut :P En mäkään tajua mistään rakentamiseen liityvästä ja siks ihmettelenkin miten on muka niin vaikeaa toteuttaa MUN mielestä helppo juttu... Ootko kurkannu meidän "sisustustakan!? Joo, pokemon jakaa mielipiteitä ja liikumisesta tykkään! Meidän kasiveekin veti eilen 5km lenkin tuon pelin ansiosta, jota muuten ei ois ikinä tehnyt vapaaehtoisesti!!!
   Jos pelkää liikennettä, niin aikuiset voi ihan mennä vaikka mukaan vahtimaan :)
   Kivaa viikonloppua sisustussisko <3

   Poista
  2. Joo sun sisustustakkan näinkin kun etsin ideoita ja malleja tuohon meidän omaan :) <3 Sun takka on ihana ja niin kauniisti olet sisustanut sen <3 Sulla on toi sisustamisen taito niin hyppysissä <3 Aurinkoista viikonloppua sisustussiskoseni <3

   Poista
 2. Tosi hieno! Meilläkin saisi olla enemmän polttopuiden säilytystilaa, kun uuni on niin valtava, että useampi pesällinen menee sen lämmittämiseen. Tällä hetkellä puolet haloista on Ikean Lack tv-tason alahyllyllä ja puolet uunin vieressä olevassa puuarkussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä odotan innolla ens talvea miten tuo helpottaakaan meidän arkea, ihan varmasti tekee sen! Noissa nykyajan takoissa ei montaa pesällistä poltellakaan, joten tuo määrä oikeesti riitää varmasti viikon jos paljon ylikin...

   Poista
 3. Ihana <3 Mä haluaisin tehdä ohuista koivunrungoista jotain pientä seinänpätkää johonkin, tai ees sermintynkää mut mistä täs ny yhtäkkiä koivunrungoksi muuttuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana idea <3 Mä joudun tyytymään noihin pariin koivuhalkoihin :P

   Poista
 4. Tosi tyylikäs! Meillä täällä mietinnässä, millainen puuteline tulee, ekaa kertaa elämässä kun on takka, jota poltella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No 8 vuotta meni meillä tuohon seinämään mikä nyt saatiin. Monenmoista juttua on ollut, toivottavasti tämä on se paras... pääasia että on takka, eiks nii :)

   Poista
 5. Kyllä oli hyvä idea, ja sopii tuohon kuin nenä päähän.

  VastaaPoista
 6. Tuo on kyllä hyvän näköinen!
  Jatkuva polttopuiden kantaminen on uuvuttavaa, joten ihanaa, kun on useampi pesällinen lähellä.
  Käväisehän Villa Kardemummassakin katsomassa kesäkuulumisia. Sisustelut on tarkoitus aloittaa tässä huushollissa ensi viikolla. Se kun on vika lomaviikkoni:)

  VastaaPoista
 7. Mitenköhän paloturvallinen tuo mahtaapi olla? Määräyksissä on jotain minimietäisyyksiä, joista kannattaa ottaa selvää.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi :)