Prahamuistoja & unelmalaukku

Nyt on ollut päivät aikaa selailla vanhoja kuvia ja ajattelin laitella tänne blogin puolelle muistoihin myös kuvia kesälomareissusta, joka me tehtiin miehen kanssa kahdestaan heinäkuussa Prahaan. On tosi kiva lähteä kahden lomailemaan, koska meidän arki muuten on todella hektistä ja vuoroviikoin me ollaan täällä vetovastuussa arkea pyörittämässä kun toinen on töissä. (Tämä on tosin ihan meidän tietoinen valinta ja lasten takia näin tehdään nyt muutama vuosi vielä.) 
Joka vuosi me nipistetään kesälomasta sen verran, että päästään kahden jonnekin. Mukavaa on myös päästä pois näistä silmien alla olevista *sitkun on aikaa mutkun ei oo* töistä. 
Kuvia nappailin sieltä melko paljon, vaikka monesti se kamera unohtuikin laukkuun. Kuvankaunis kaupunki ja täällä on ihan oikeasti "vanhaa". Rakennukset ovat säästyneet toisen maailmansodan pommituksilta. Muistoja jäi kuviakin enemmän... 
Säät suosivat meitä koko reissun ajan ja hotellikin oli tosi upea. Siellä me käytiin kyllä vain lähinnä nukkumassa ja peseytymässä. Ei haluttu ottaa edes aamupalaa tuohon. On mukava joka päivä käydä syömässä eri paikassa, niin aamuisin kuin iltaisinkin.  Prahassa kun on todella edullista eläminen, ruoka ja juoma on lähes puoli-ilmaista Suomeen verrattuna.


Me käveltiin tällä reissulla PALJON. Ja siten kyllä nähtiinkin tosi paljon ja eritoten vanhakaupunki tuli todella tutuksi... öh... eksymisienkin suhteen. Tai siis mähän olin koko ajan kartalla :P  Mut mikäs kiire meillä oli minnekään! Loppupeleissä Praha on melko pieni, mutta helposti sinne saat eksytettyä itsesi jos määränpäänä on jokin tietty juttu. Meillä niitä isompia juttuja ei ollut, joten seikkailtiin vaan.  Mm. Kaarlensilta, kuninkaanlinna, astronominen kello ja paljon muuta nähtiin kuitenkin.  Oli tosi ihana syödä joka päivä ravintolassa herkutellen, eikä tarvinnut miettiä itse mitä tekisin ruoaksi tänään, tai niitä lapsien ruoka-aikojakaan... Lapset kun lomailivat mummolassa hyvässä hoidossa.


Tuonne yllä olevassa kuvan kuninkaanlinnaan me tehtiin myös reissu. Päivä oli todella helteinen ja ne rappuset sinne tosi raskasta kiivetä paahtavan auringon vuoksi. Jo ennen rappusia me pysähdyttiin ottamaan huurteiset mukavassa kuppilassa. Rappuja kiivetessä oli kyllä kivoja stoppeja kuvailuun. Mutta oli paljon turistejakin! Ihan nyt tässä julkisesti myönnän, että me eksyttiin vähän tuolla linnassakin! Mut se on kuulkaa suurempi ja sokkeloisempi miltä se tässä kuvassa näyttää! Syömässä käytiin linnan sisäpihalla olevassa ravintolassa ja erikoista, herkullista, jotain paikallista ruokaa nautittiin. Meitä nauratti kun yritettiin löytää pois tuolta linnan alueelta. Mä halusin nähdä kuninkaanlinnan puutarhan ja sen näinkin, mut sen jälkeen alkoi se seikkailu, mistä ja miten me päästään täältä pois?  Voisin väittää, että reitti mistä me tultiin takaisin kaupunkiin, ei ollut ollenkaan SE REITTI mistä muut kulkee. Koska niitä muita ei näkynyt!!! Matkan varrella oli paljon murattia, kivilaattoja, jyrkkää nousua pitkospuilla, rautakaiteet..... Nyt naurattaa, silloin ei niinkään.


Ja kyllä me niitä nähtävyyksiäkin käytiin kurkkimassa! Mutta tärkeintä oli se rento lomailu ja *ei mikään kiire minnekään* Btw, nuo Prahan sillat on aivan upeita! Iltaisin ihailtiin niiden valaistustusta :)
Parina viimeisenä päivänä meidän jalat alkoivat olla jo niin muusina, että otettiin käyttöön metro. Se olikin tosi helppoa, koska metrolinjat on tuolla todella selkeät ja helppokäyttöiset. Mutta onneksi me käveltiin paljon, ei muuten oltaisi nähty näin paljon Prahan kaunista kaupunkia. Voin todellakin suositella tätä matkakohteeksi kaikille!  Itseasiassa haluan itsekin tänne vielä joskus matkustaa uudelleen!


Kyllähän me shoppailtiinkin. Lähinnä vaatteita ja itse poikkesin Michael Korsin liikkeessä ja ostin ehkä vähän heräteostoksena, itselleni laukun. Mutta en kadu kyllä yhtään!
Tuo Bata on iso kenkäliike ja 7 kerrosta kenkiä myytävänä on tuossa rakennuksessa  ja mies kiersi mun kans ne kaikki kerrokset. Mitään en kuitenkaan ostanut täältä.
Korsin laukku on aivan ihana! Halusin crossbody-mallisen ja ruskeana. Mun kaikki laukut on mustia, joten tämä on ehkä jopa piristys. Sopiva kokokin, tuonne mahtuu kaikki mitä haluan mukanani kantaa. Joo, olihan se kallis, mutta tämä palvelee mua mummoikään asti!Prahaan on vielä joskus kyllä päästävä uudestaan! Rento, halpa, kaunis kaupunki. En nyt ala sen kummemmin esittelemään kaupungin nähtävyyksiä yms. Kaikki osaavat googlettaa varmasti!

Nyt ulos hetkeksi, selkä alkaa olla ihan jees jos en jämähdä paikoilleen. Silloin se jumittuu ja kipu on kovempaa. Lenkille siis!

Mukavaa torstaakia :)

2 kommenttia

  1. Ihania kuvia reissustanne ❤️ Mäkin haluun rakkaan husbandokseni kanssa tonne lomalle ❤️ Mä näinkin facebookkelista et teet jotakin kivaa pihalle ;) Mukavaa loppuviikkoo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä suosittelen todella tuota matkakohdetta, aivan ihana paikka <3 Me kyllä aijotaan mennä tuonne vielä uudestaankin... Juu, se hommeli mitä vilauttelin fbs, on nyt valmis. Siitäkin tuli aika jees, tykkään! Yritän pian kuvailla blogsuun asti...!

      Poista

Kiitos viestistäsi :)