Puutarhassa, jotain kevätjuttuja

Kuinka mahtavaa onkaan, kun säätiedot lupailevat lämpeneviä kelejä ja ihmiset kaivautuvat mökeistään ulkopuuhiin. Niin myös me! Eilenkin kello oli jo puoli yhdeksän illalla, kun maltoin siirtyä lasten kanssa sisätiloihin iltapuuhiin. Molemmilla ipanoilla oli siis myöhäinen aamuherätys tiedossa ja siksipä puuhailtiin pitkään ulkona. Valoisuuskin on pihalla lisääntynyt ja kesähän on jo ihan nurkan takana!
Lasten harrastuksetkin helpottavat kesän ajaksi, no paitsi tuo jääkiekko. Jäähallilla eilenkin vierähti tovi jos toinenkin. Töistä suoraan ajellen, koukaten kotoa poitsu nopeasti kyytiin, ilta oli lähes kuudessa jo kun kotiuduttiin. Nopee ruoka ja äkkiä vähän puutarhapuuhiin.

Aloin siistimään istutuspöytääni talven jäljiltä ja toin siihen varastoon säilöttyjä kamoja esille. Siemeniä, niitä suoraan maahan istutettavia, on pakko hommata vielä. Tänä vuonna en nimittäin ole ehtinyt esikasvattaa ainuttakaan tainta. Vieläköhän ehtisi vaikkapa chilit laittaa, vai haenko suosista valmiit taimet taimitarhasta?  Että tällainen puutarhuri täällä.
Haravoinnin aloittelin myös, mutta voi miten tylsää puuhaa se onkaan! Onneksi sain loppujen lopuksi apua noista pikkuisista, kun toinen työnsi kottikärryjä ja toinen tyhjäsi mun haraamia kasoja kärryyn. Kyllä tästä ajan kanssa hyvä tulee, valmista ei siis saatu vieläkään.


Viime viikolla käydessäni Lildissä, koriin tipahti pari pakettia sipuleita. Tosi edullisesti! Nuo lupiinit ajattelin istuttaa tuonne tontin perällä olevaan "kompostikeskukseen" ja nuo 40 lilan sävyistä sipulia istutan... No jonnekin.  Tosi ankealtahan tämä puutarha vielä näyttää, mutta eiköhän se siitä tokene.


Onneksi jotain merkkejä kasvustosta on jo tuolla risujen keskelläkin. Tulppaanithan sieltä mullasta puskevat esiin! Toivon mukaan saan laitella myöhemmin vähän vehreempiä kuvia tänne, ehkä kuukauden päästä. Neito on kaverinsa kanssa innokkaasti jo kastellut kukkasia(?) puutarhassa ja siitä on todisteena vesivana tähtirappusilla. Hyvin muutes säilyivät mun tekemät tähtöset talven yli kivissä, en olisikaan jaksanut uudestaan duunailla. Tänään kurvaillaan töiden jälkeen pianotunnille ja sen jälkeen shoppailemaan pari lahjaa kamusynttäreille. Kovasti on kuskihommia siis tiedossa vielä loppuviikollekin :) 
Mukavaa vappuviikoa :)

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)