Jäätelökakku itsetehden

Mikä mahtava aamu herätä auringonpaisteeseen! Mielessä pyörii tuhat suunnitelmaa tai siis paremminkin hommaa mitä pitäisi tehdä puutarhassa. En ole saanut aikaiseksi siellä oikein mitään kevätjuttuja, tuohon haravaankin on niin tympeä tarttua ja kukkapenkit kaipaisi siistijää. Ikkunanpesua en jaksa edes ajatella! Laittelen tähän väliin ohjetta todella nopea- ja helppotekoiseen jäätelökakkuun, jota valmistin kaverisynttäreille ja nyt aikuisemmallekin väelle.
​Tarvitset irtopohjavuoan ja laitoin kelmua pohjaan ja reunoille. Näin kakku irtoaa helposti vuoasta.
Keksipohjan tein tähän kakkuun semperin cola-kekseistä + vähän rasvaa. Näin kakusta tuli gluteeniton.
Jäätelöinä oli 3 erimakua, jotka laitoin kerroksittain vuokaan. Väleihin voi murustaa suklaata/daim-murua/mariannerouhetta...Mitä vaan! Laitoin yhteen väliin vadelmahilloakin.


Kakkua tehdessä pitää toimia melko rivakasti, etteivät jäätelöt pääse sulamaan liikaa. Mun kakku oli yön yli pakastimessa kelmutettuna ja alakuvassa näätkin vielä koristelemattoman kakun. Koristelussa käytin kinuskikastiketta (kaupan valmis!) sekä kermavaahtoa. Tuohon voisi toki sulatella suklaatakin päälle. Aika lailla taas mielikuvitus on vaan rajana...Tosi hyvää, varsinkin vähän sulaneena! Tätä kakkua minäkin pääsin maistamaan.
Huutelin  fb:ssa aamulla kuormalavojen perään ja kylläpä kannatti. Tunnin päästä oli lavoja pihassa jo ja nyt voin alkaa seuravaan projektiin, eli roskissuojan laajentamiseen.
Kivaa viikkoa!

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)