Siemenleipää ja uudet lasipurkit

Koukutusvaroitus :)

Veljeni vaimo oli tehnyt todella herkullista siemennäkkileipää ja halusin kokeilla onnistuisinko itsekin. En kyllä saanut ihan niin herkullista lopputulosta, mutta meidän porukalle kelpasi hyvin. Ainekset mitä tuohon leipään tulee, kuulostaa kyllä ihan linnunruoalta! Auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä yms. Lapsetkin olivat ihmeissään, kun heittelin taikinaan erilaisia siemeniä toisensa perään. Tämä näkkäri sopii keliaakikollekin ja levitteiden kanssa on varmasti tosi herkullista, mutta ennenkaikkea terveellistä.


 Uusia lasipurkkeja (etualalla) kotiutin HH:sta sopuhintaan ihan näiden siementen säilömistä varten. 


2 dl maissijauhoa
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2 dl keitettyä vettä
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa (mulla oli ruususuola)Kaikki kuivat aineet kulhossa sekaisin, perään vesi ja öljy. Sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja levitetään ohueksi levyksi pellille leivinpaperin päälle. Lopuksi sirotellaan suolaa päälle tai kai tuon voi sekoittaa jo taikinaankin. Itse heittelin siemeniä vähän yli ohjeenkin, niin että sain taikinasta sellaista sopivaa. Sekaan piilotin myös chian-siemeniä sekä paahdettua pellava & puolukkarouhetta. 
Paistetaan 150 asteessa noin tunti. Itse availin pari kertaa paiston aikana uuninluukkua, niin vesihöyry pääsi pois ja sain rapsakoita näkkäreitä.


Mä oon tehnyt tätä tällä viikolla jo kolme (siis 3!!!) pellillistä. Ensimmäinen satsi oli kadonnut melkein kokonaan miehen suuhun työpäiväni aikana, toisen tuhosivat lapset ja nyt kolmas erä on isossa peltirasiassa säilössä.  
 Tätä näkkäriä meillä leivotaan varmasti usein. Niin nopea ja helppo valmistus, kiireisen kokin pelastus :)


Nyt käyn heittämässä tyttösen taidekouluun ja taidanpa pyörähtää vähän kaupoilla sillä aikaa...Ihana aurinko paistaa!
Kivaa perjantaita :)

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)