Vielä kerran joulua


Joulun toinen ruokakattaus tehtiin tänään. Nyt alkaa jouluruoat  pursuilemaan korvista ja huomenna me varmasti syödään jo pitsaa tai tortilloja :) Tai joku ihana raikas kanasalaatti...!
Aatto sujui rennosti, kuinkas muutenkaan, turhia pingottamatta. Aamulla käytiin joulusaunassa ja sytyteltiin kynttilöitä joka paikkaan. Jouluruokaa nautittiin porukan oltua saunapuhtaina vähän paremmissa vaatteissa. Lahjatkin jaettiin ison porukan läsnäollessa jo iltapäivällä. Ei tarvinnut montaakaan kertaa kuunnella sitä koska pukki tulee, tuleeko se vai jättääkö lahjat terassille. No pukki ei tänä vuona meillä käynyt kuin koputtamassa oveen lahjojen saapumisen merkiksi, mutta ei se kyllä tunnelmaa latistanut... Pienin tonttunen joka meillä kävi kylässä, oli kohta 5kk Eeli-poitsu <3 comment-3--="" kaikki="" kilttein="" kyll="" mahdollistakaan="" me="" muka="" olla="" oltiin="" oltu="" p="" s="" viime="" voiko="" vuosi="">
Kahvipöytään olin leiponut mm. piparinmakuisia viipalepikkuleipiä, polkasuklaakakkua ja omenaisen glögijuustokakun. Täytettyjä ruisshipsejä sekä suolaisia joulutorttuja leipaisin myös. Ja suolainen piirakkakin oli tarjolla. Kaikkea jäi vielä muillekin päiville tuhottavaksi, uh-huh.


Tänään syötiin ihan vain oman porukan kesken, mutta katoin pöydän siltikin joulunväreillä. Niin ja saatiin me pöytään miehen vanhin tytärkin. Meidän perheessä ei jouluiset laatikot oikein mene kaupan, tai no miehelle ne kelpaa kaikki, joten niitäkin oli  sitten tehtävä tarjolle. Oma suosikkini pöydässä on kala ja kinkku! Sekä aurajuusto-punajuuriperunalaatikko.

Lahjojen availun jälkeen näyttää meillä käyneen pieni pyörremyrsky ja vaikka tänään yritin vähäsen sitä kiireessä raivata, se vallitsee edelleen olkkarissa. Pyh, olkoot! Mä avaan suklaarasian. Jos ois viinipullo, avaisin senkin :) Tästä johtuen en laajoja kuvia päässyt nappailemaan meidän joulusta ja ne mitä nappailin, jääkööt nyt vain meidän arkistoihin:)Ulkona paukkuu pakkanen ja sitä uhmaten duunailin iltasella ihanan jäälyhdyn sinne. Kuvailen sitä lisää päivänvalossa ja vinkkaan kivan vinkin teillekin. Alakuvan jäälyhty ei liity tähän :)


Me käytiin joulusaunassa tänäänkin! Sekä lapset saavat valvoa lelujensa kanssa vähän myöhemmälle. Meillä noita joululahjaleluja ei tarvis kuljetella omiin huoneisiin kuin vasta uuden vuoden jälkeen viimeistään. Tästä syystä voipi blogikuvailut olla vähissä :)
Rauhallista joulunaikaa!

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)