Joulua makkariin

Tai ehkä sopivampi otsikko olisi kuitenkin : makkarin sininen ja keltainen hetki... Kuviakin tuli taas, no aika monta :)
Viikolla yhtenä aamupäivänä aloin pitkästä aikaa järkkäilemään tavaroita makuuhuoneessa. Mielessä tietenkin tuleva joulu ja halu tuoda se myös jotenkin yläkertaan. Mun teki mieli kääntää järkkääkin ja rehata sänky tuohon ikkunaseinälle lipaston paikalle, mutta luovuin vielä toistaiseksi ajatuksesta. Kuvatessa makkaria kuviin tallentui sininen hetki, jota en halunnutkaan muokkailla pois. Osa kuvista taas on keltaisempia, no just siitä valosta johtuen taas :)

 Sängynpäädyssä oleva valkoinen penkki siirtyi vaatetangon alle. Nyt siinä voi säilöä kaikenlaista. Tuossa sängynpäädyssä ollessaan siihen tuli kasattua mitä ihmeellisempia vaaterykelmiä. Vaikka vaatekaapisto onkin tuossa ihan selän takana, niin siltikin kummasti ne puhtaat vaatepinot jäivät penkille lojumaan. Laiskuri!
Meidän neitosella oli eilen ihan ensimmäinen pianoesitys ja aiheena oli suomalainen musiikki. Neiti veti jo kahdella kädellä kappaleensa, kyllä on syksyllä aloitettu harrastus ottanut isoja askeleita eteenpäin. Kaikista mukavinta on se, miten tyttö oppii nopeasti ja tykkää harrastuksestaan. Ja siinä samalla, ihan vahingossa, minäkin opin taas!  Sanonpahan vain, että musiikki on kyllä ihan oma kielensä.
Mukana esiintymässä oli ihan arviolta 17-vuotiaasta ja meidän nuorinpaan 6-vuotiaaseen. Olipa yksi oppilas aikuinenkin jo. Arvatkaa vaan miten upeita esityksiä he soittivat!Vaihdoin makkariin joulunpunaisen lakanan ja tyynynliinat, sekä ikisuosikki pellavalakanat. Niissä saa niin hyvät unet! Tuonne sängynpäädylle nostin pattereilla toimivat pallovalot ja valo niissä on just sopivan himmeä, että ne voivat yölläkin palaa häiritsemättä.

Sain pienen siivousinspiraation tänään ja se oli ihan yöllä sataneen lumen ansiota. Siis täällähän oli aamulla ihan valkea maa kun heräsin! Tulisko meille sittenkin valkea joulu? Tällaiset siivousinspikset mun pitää käyttää aina, niitä kun niin harvoin meidän talossa ilmenee. Rajoitin kuitenkin siivoilut vaan saunaan ja kylppäriin. Niin ja vessat puunasin lattiasta kattoon. Perusimurointi riittäköön vielä muualle.


Mun lasinen atk-pöytä on täällä seilannut huoneesta toiseen. Minnekään en saa omaa työpistettäni sopimaan kunnolla. Tyydynkin nyt toistaiseksi sitten tähän keittiönpöydän ääreen, tässähän se lempipaikkani muutenkin on. Sekä ihana omppuläppäri on helppo siirtää sivuun kun en käytä sitä. Joten sainpas idean kokeilla lasipöytää tuonne makkariin.


En enää tällä ikää jaksa ressata joulusiivoilla, se joulu on tullut joka vuosi, vaikka vaatekaapit ois hujan hajan tai keittiönkin kaapit vähän sekaisin. Siivoillaan niitä sitten muulloin kun on aikaa. Mutta se sauna on oltava puhdas ja puunattu! Joulun tarjottavista ressailen ehkä eniten, mitä leivon pöytään ja onnistuukokaan ne luomukset ylipäätään...
Ja nyt sitten niihin leipomispuuhiin, tauko on ohi. Huomenna odotellaan vieraita kylään :)
Rentoa lauantaita koteihin:)

Ei kommentteja

Kiva kommentti piristää aina <3