Crayons-kirjapiilo*Diy

Aloitin pitkästä aikaa viime sunnuntaina pienen tuunailujutun, joka on pyörinyt mielessä jo pidempään. Oon ostanut joskus vuosia sitten tällaiset "kirjapiilot" eli avattavat kirjannäköiset laatikot. Alunperin näissä oli kuvioina Eiffel torni ja toinen oli New York-laatikko ja aika kauan ne saivatkin olla sellaisinaan meillä esillä. Säilöin niissä esim kaukosäätimiä. Auringon haalistamat, nuhjuiset boksit pelastin nyt varaston perukoilta.
(Mitään ei siis kannata heittää pois!)
Ihan ekaksi maalasin laatikot mustiksi ja aloin suunnittelemaan tekstejä kansiin. Käyttötarkoitus näille oli heti mietittynä, joten tekstien valinta ei ollut vaikeaa ollenkaan. *crayons---> liidut, värit. Grand nouveautes- no muuten vaan kun en muutakaan keksinyt :) Jotain uutuuksia...
Hahmottelin lyijykynällä mallista tekstit kansiin ja pensselillä ja valkoisella akryylimaalilla vahvistin tekstit. Ei ne niin justiin oo ollenkaan, mutta ei tarvikaan.


Meidän pikkuneiti tykkää taiteilla ja askarrella olkkarinpöydän äärellä ja  osittain tästä syystä vaihtui olohuoneen pöytäkin talveksi isompaan. Vaikka miten paljon tykkäänkin tehdä kaikenlaisia kynttiläasetelmia tuohon pöydälle, niin todellisuudessa pöytä on aina ihan lasten käytössä. No, niitä hiivatin kyniä, tusseja, viivottimia ja muita askartelujuttuja pursuaa päivittäin pöydällä ja voi sitä väri-ilottelua niissä!
Nyt noihin bokseihin mahtuu ihan kaikki tarpeellinen, tuo isompi on melki A4:n kokoinen. Kun puuhailut loppuu, niin senkus keräät tarvikkeet lootaan ja lyöt kannen kiinni. Äitikin on tyytyväinen näkyyn.


Tämä on kyllä nyt osoittanut muutaman päivän kokemuksella hyväksi ideaksi! Ainut mitä ihmettelen on se, miten nuo kannet jäävät aina repsottamaan auki? 

Mulla on täällä ollut vähän paska alkuviikko tähän asti, vaikka sainkin maanantaina huippukivan uutisen. Mutta kai näitäkin päiviä täytyy välillä olla. No pakostikin, epänormaalia vois kai olla muuten...Voikohan tuo sääkin vaikuttaa mielialaan muka näin paljon? Ärsyttää ainakin tuo kylmyys ulkona, tultiin just jäähallilta poitsun kanssa ja sielläkin oli varmana pakkasta jo :/ Mä oon niin syväjäässä! Sytyttelinkin heti kotona takan lämmittämään ja aloin näpyttelemään postia katsellessa Aku ja seitsemän ihmettä-ohjelmaa. Tuo Aku Hirviniemi oli ihan mun lemppari Putouksessa aikoinaan! Mm. Pastori Luttinen :D
No mutta, palaan ihan just! Kivaa päivää sinne:)

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)