Vappua, taimia ja juttusia:)

Vappupäivänä...

Nukutaan myöhään.
Syödään ranskiksia ja nakkeja, koska kukaan ei jaksa sen kummemmin kokkailla.
Imuroidaan pikaisesti alakerta vieraita varten.
Koristellaan hyytelökakku niitä vieraita varten.
Ollaan hiljaa vapputorista, ettei lapset vaadi sinne kylmyyteen ja tuuleen.
Annetaan niiden lasten pelailla pleikkaa ja tablettia, että me aikuiset saadaan hetki lepäillä.Onpas taas kylmä sää ulkona! Ärsyttää ehkä eniten tuo tuuli joka puhatelee! Yritin siltikin hieman puuhailla pihahommiakin tänään ennen vieraiden saapumista. Se touhu meni oikeesti siihen, että aloitin haravoinnin ja löysin itseni viiden minsan päästä ihan muista hommista kukkapenkin ääreltä. Noh, pikkuhiljaa, valmista tulee joskus? Sainpahan ainakin raitista ilmaa. Lapset pomppivat trampalla ja pitivät niin kovaa metakkaa, että ihan hävetti.


Ostin muutaman ruukkuneilikan eilen ja istutin ne tänään tuohon koivujuttuastiaan. No mikä nyt onkaan! Ostin tuon kirpulta 2e ja se on aikas kiva tuossa pöydällä. Mielessä kun on ollut toteuttaa vastaava ihan omasta koivunkaarnasta, niin toi 2e ei jotenkin tuntunut miltään...
Neilikat matkaavat ulkotiloihin, kunhan sää vähän lämpenee tästä. Vaikka nuohan kestäisivät kyllä hieman kylmyyttäkin.

Sillä aikaa kun duunailin puutarhassa, lapset leikkivät vesi-ilmapalloilla. Jep, ihan liian kylmä sää tuohon hommaan ja ipanoilla olikin kuravaatteet ja sateenvarjotkin(!) mukana.

Kattokaa mun tomaatintaimea! Eiks komee? Kun ei kuvaankaan mahdu kokonaan! No okra, tämä taimi on peräisin Sinin kummitädiltä ja vaihdoin sen kivaan sudenkorentoruukkuun kasvamaan. Omat tomskut oon kylvänyt paljon myöhemmin, eikä ne ole todellakaan noin upeita vielä. No siis sikälimikäli edes elävät tuohon asteeseen saakka. Tännekin muistiin lahjataimen tiedot:
*Moneymaker*
Runkotomaatti. Kasvihuoneeseen tai ulos lämpimimälle seinustalle. Taimet on tuettava ja *varkaat poistettava.
Kiitos Veera ja Susanna! Teen parhani pitääkseni tuon elossa ja satoa tuottamassa:) Mulla taisi taas tänäkin vuonna lähteä lapasesta taimien laittelu. Vaikkei mulla nyt kyllä ole tuossa tulossa tällä hetkellä kuin maissia, chiliä, tomaattia ja kirsikkatomaattia. Niin ja kesäkurpitsaa. Eiku istutinkokaan kesäkurpitsan vielä... Meen jo ihan sekaisin täällä! Yläkerran aulan ikkunalauta on täyttynyt taimijutuista ja samaten tv-kaapin ylähylly. Nyt vain odotan aikaa, että pääsen siirtämään ne ulos.
Porkkanat ja herneet saakin kylvää suoraan ulos sitten.


Nyt saunaan ja heti koko kööri. Huomenna onkin lapsilla vapaapäivä ja saavatkin valvoa tänään vähän myöhempään. Ja niin, sinne mummolaan tiedoksi, Sini ajelee täällä jo sillä isolla uudella violetilla polkupyörällä, pikkupyörät saa todelakin laittaa kiertoon :)
Kivaa perjantaita sinne :)

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)