Tonteri-talon terassisuunnitelma *BLACK INSPIRATION*

Sain kutsun osallistua Suomen Asuntomessujen ja Deko-lehden järjestämään terassisuunnittelu kilpailuun. Niin siis mitäh? Minä, täysin amatööri, vailla mitään suunnittelukoulutusta... Teen siis vain parhaani ja katsotaan mihin se riittää, vai riittääkö se yhtään mihinkään :)
Kohteena on Passiivikivitalojen 210 neliöinen kivitalo. Teemu Saukkonen toimii sisustusarkkitehtina ja sisustuksesta vastaa Deko-lehti.


Terassisuunnitelman pääväreinä käytin mustaa rottinkia valkoisin pehmustein. Tehosteväreiksi tuodaan tyynyissä ja torkkupeitoissa raikas turkoosi ja keltainen. Lattian väritykseksi toivoisin kelonharmaata tai antrasiittia, ei kuitenkaan ruskeaa. Kaasugrillin jätin suunnitelmasta kokonaan pois, koska tontilla on erillinen kesäkeittiö.
Katetulle sivuterassille ripustetaan kaksi mustaa rottinkituolia, joihin lisätään tyynyjä.


Terassin kulmaan sijoitetaan kaksi mustaa aurinkotuolia ja laskutilaksi tuodaan valkoinen, pyöreä pöytä. (Suunnitelmasta poiketen, se voisi sijaita tuolien välissä.) Stailataan myöskin tyynyin.


Ruokaryhmäksi valitsin Eero Saarisen Tulppaani- pöydän ja -tuolit. Halkaisijaltaan pöytä saisi olla vähintään 137cm, tarpeen mukaan isompi 157cm. Tuoleja mahdutetaan ympärille vähintään neljä, mutta mahdollisesti viisi/kuusikin. Hankitaan ryhmään lisäksi ilmeeltään kevyt tarjoiluvaunu.
Musta rottinki-istuinryhmä sijoitetaan terassin kulmaukseen. Asennetaan kattoon 3,5m - 4m leveä musta markiisi suojaamaan ryhmää, koska terassi on katettu ainoastaan 1,2m leveydeltä.
Pöydäksi istuinryhmään hankitaan pyöreä lasipöytä. Rottinkiryhmän lisäksi istuintilaa tuodaan helposti siirrettävällä lepakkotuolilla. Sijoitetaan ryhmään myös Vepsäläisen Beta-jakkara, yksi tai useampi, jotka voivat toimia sekä istuimina että laskutiloina.


Työn nimeksi valikoitui Black Inspiration, suunnnitelman päävärin mukaisesti.
Nyt vain peukut pystyyn, että tämä amatöörin toteuttama suunnitelma saisi edes muutaman äänen! :) 
Ilmoitan myöhemmin missä ja miten.


Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)