Arjen pelastus = tortillapaistosMuips!

Tein eilen lapsille ruoaksi pitkästä aikaa tortillapaistosta. Tähän meillä löytyykin lähes aina valmiina ainekset ja noita täytejuttujahan voi aina soveltaa niillä valmiilla aineksilla mitä sieltä kaapista löytyykään.  Itse olen koulutukseltani kokki ja hieman karsastan noita kaupan valmiita eineksiä. Tosin päivääkään en ole tehnyt koulutustani vastaavaa työtä, joten taidotkin taitavat olla jo ihan ruosteessa. Ilolla oon seurannut tuota Kaappaus keittiössä-ohjelmaa. Paljon kasviksia ja ihan perusruokaa!


No okei,tuossa ruoanlaitossa oon semmoinen suurpiirteinen, summanmutikassa tyyppi. Tarviikos kaiken mennäkään aina ohjeiden mukaan?  Tavallisesti multa puuttuu/unohtuu jokin ainesosa ja yleensä just se tärkein...Hah! Leivonnassa noudatan niitä ohjeita pilkulleen, koska pelkään, että mun jutut lässähtää tai epäonnistuu. 


No niin, perusohjeen tähän  paistokseen pongasin aikoinaan jostain lehdestä ja sovelsin sitä nyt meiltä löytyviin tuotteisiin. No onko se nyt niin vakavaa, jos raastat sinne kesäkurpitsaa kertomatta kellekään? Lisätkäähän te itse reippaasti sekaan omia lempijuttuja/kasviksia/mausteita. 


Aloitin pilkkomalla sipulin ja kuorimalla porkkanan ja raastamalla sen. Kesäkurpitsaa  meiltä löytyi siis valmiina myös, olin aatellut sen ihan eri ruokaan, mut ostanpa uuden. Raastoin senkin sillä suurimmilla terällä, ettei ihan silpuksi mene. Sitten vain paistinpannu kuumenemaan. Lorautin pannulle öljyä ja freesasin kasvikset nopeasti.


Mm. jauhelihaa me saadaan firman puolesta ostaa pilkkahintaan ja mikäs siinä, useimmat lasten lempiruoat sisältävätkin tuota ainesosaa:) No ruskistelin pari 400g pkt jaukkaria, maustoin sen ja lorautin sekaan kermapurkin 2dl. (Tähän olisi sopinut esim.kolmen juuston maustettu kerma?) Pyöriteltyäni hetkisen pruuttasin sekaan tomaattimurskaa. En tiedä paljonko, ehkä pari dl ainakin? Nämä maustamisjutut kun on aina vähän kokista kiinni ja meitsikokki maustelee vielä hillitysti, kun on pienet lapset pöydässä. Hitsi tuonne ois voinut laittaa tacomaustettakin! 
Ladoin kerroksittain kastiketta ja tortillalättyjä, päälle reilusti juustorastetta ja uuniin 225 ja n.15 min.
Hyvää oli, seuraavaksi voisi kokeilla kanaversiona!

Ihana ilta täällä tulossa! Niin sään puolesta kuin muutenkin:) Oikein mukavaa iltaa sinne teillekin, ihan kaikille :)

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)