Leivotaan..

Tänään on leivottu enemmän kuin piiiitkään aikaan! Meidän pikkuneitonen täyttää kunnioitettavat 6-vuotta maanantaina ja huomenna juhlistetaan läheisten kesken synttäripäivää. Ekat kaverisynttäritkin ajattelin järkätä ja vasta keskiviikkona, alkuviikon kiireet selätettyäni.


Tykkään hirmuisesti leipomisesta, mutta tällä kertaa haasteita loi gluteeniton ja laktoositon ruokavalio. Ai että miten tarkkaa oli tarjottavien miettiminen. Ja se että tykkään leipomisesta, ei todellakaan tarkoita sitä että oisin hyvä siinä. 

Tein kinkkupiirakkaa pellilisen laktoosittomana ja gluteenittoman version samalla täytteellä erikseen. Ihan älyttömän kalliita nuo glut.jauhot! Huh, onko edes ihan oikeudenmukaista rokottaa erityisruokavaliosta noin paljon? Ei mun mielestä ollenkaan. Taikina mitä sekoittelin ja vaivasin gluteenittomista jauhoista, näytti ihan kauhelta. Sekä se tarttui sormiin ja kauhaan  ja ihan kaikkeen. Sain sen kuitenkin veitsen avulla leviteltyä vuokaan ja kaadoin täytteen päälle.Siinä samalla kun leivoskelin,tein pientä inventaariota tarvittavista ja pian loppuvista tuotteista. Vaniljasokrua ja siirappia ainakin. Niin sekä liivatelehtiä + leivinpaperia tarvitaan lisää!


Ulkona ois ollut tänään niin ihana sää ja hitusen ehdin siitä toki nauttimaankin. Tuolla verkkokalvolla kuitenkin polttelee tuo näky peräkärrystä, mikä odottelee loppuja puutarhajätteitä pihamaalta. OKEI, se on keskellä meidän takapihaa!!! Ehkä jo ensi viikolla saan tuon asian pois TO-DO-listalta!


Vaihteeksi on ollut ihan kivaa leipoa ja puuhailla keittön puolella. Mun ainut toive on, että noi leipomukset kelpaavat vierailekin, eivätkä he niistä sairastu:) Nyt on kait pakko mennä nukkumaan, koska onhan täällä siivottavakin, aamulla siis! Öitä!!!


Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)