Uudistetut leikkuulaudatOstin jollain kirppiskierroksella pari puista leikkuulautaa eurolla. Hyi yäks, no niin mäkin aattelin ekaksi, mutta puu on siitä mukava materiaali, että pinnan voi hioa uudelleen. Tuumasta toimeen siis ja hioin laudat puhtaiksi molemmin puolin. Varastonhyllyltä löytyi sekä värillistä puuöljyä sekä väritöntä suoja-ainetta, joilla käsittelin laudat.
Mistä lie projektista jäänyt yli...

Muistin ostaneeni tuollaisen *ööö polttokolvin?* lildlistä. Tuolla vempeleellä voi siis polttaa puuhun kuviota mukana tulleilla vaihtopäillä. Valikoin mieluisen terän ja laitoin koneen kuumenemaan. Piirsin lyijykynällä lautaan tähden ja kädet vapisten aloin tekemään ääriviivoja tulikuumalla terällä. Ihan hyvin onnistui näin ensikertalaiseksi! Mitäs sitten kuvioitaisiin...?
 
Ohutta nahkaista narua oon metsästänyt ympäri Seinäjokea, mutta missään ei ole tullut vastaan. Vinkkejä...? Saisin solmittua ripustuslenksut leikkuulautojen kahvoihin.Yhden laudan käsittelin mustaksi, mutta se on käytössä osoittautunut huonoksi ideaksi. Siinä näkyy helposti veitsen jäljet ja joudunkin sen varmasti pian hiomaan ja öljyämään uudelleen. Tuo Liberon finishing oil sopii muutes kaikille puupinnoille ja koostuu korkealaatuisista öljyistä, jotka suojaavat vedeltä. Tuote sopii vaikka lelujenkin käsittelyyn, eli turvallista on käyttää. 

Minä kipaisen nyt kaupasta joitain kevätkukkasia ja käyn tekemässä lyhyen iltavuoron töissä. Huomenna voitaisiin kurkata miltä näyttää meidän olkkari päivänvalolla:)
Kivaa perjantaita :)

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)