Uusi keittiönvälitila, pilkkahintaan!!!No niin, nyt vihdoin ja viimein kuvia uudistuneesta keittiönvälitilasta. Yläkuvassa remppavaihetta ja tämä olikin sitten ihan yksin mun remppa :D Mies epäili mua ihan alusta saakka, kuka nyt laastia haluaa kaakeleiden PÄÄLLE laittaa, mutta taas joutui lopputuloksen nähtyään myöntämään miten hieno siitä tulikaan!

Olisin halunnut tehdä postauksen tästä jo paljon aikaisemmin, mutta en ollutkaan alkuperäiseen maalisävyyn ihan tyyväinen. Maalasin sen sitten uudelleen tummemmalla sävyllä viikolla ennen iltavuoroa.  Ensimmäinen, vaaleanpi harmaansävy muistutti mua ihan liikaa niistä vanhoista kaakeleista ja näytti siten jotenkin keskeneräiseltäkin. Tosin alkuperäinen laastin värikin oli myös aikas kiva, mutta puhtaanapidon kannalta se oli pakko maalata ja työstää valmiiksi asti. Nyt on ihan rätillä pyyhittävä/pestävä seinä.Ja sitten siihen miten tämän muutoksen toteutin.  Elikkäs me haettiin säkki saneerauslaastia ja sitä sekoittelin sankoon pienen erän kerrallaan sähköporakoneeseen liitetyllä sekoittajalla. Tein laastista tarkoituksella aika paksua, joten sitä oli helppo työstää seinään lastan avulla. Halusin todella rouhean, näyttävän pinnan seinään ja se onnistui ihan yhdellä laastikerroksella. Tässä oli vain mielikuvitus rajana! Pidin todella paljon tämän tekemisestä ja mun mielestä homma oli ihan helppoa. Laasti oli paksuutensa ansiosta helposti käsiteltävää ja muokattavissa seinään, sekä suojasin tasot maalarinteipillä.  HUOM, poista maalarinteippi heti laastin levityksen jälkeen ts. kun olet saanut seinän valmiiksi. Se voisi olla aikas vaikeeta repiä jälkikäteen kovettuneen laastin alta...Annoin laastin kuivua seuraavaan päivään, jolloin pääsin itse maalauspuuhiin. Hain kosteuden kestävää Luja-maalia ja valitsin sen puolikiiltävänä. Pinnasta tulikin mahtavan sileä, vaikka itse maalaus olikin yhtä helv** rouhean pinnan ansiosta. Mulla oli lopulta vesiväripensseli apuna pieniin "röpeliäisiin" kohtiin. Siinä samalla tuli sitten uusittua nuo silikonisaumatkin. Minimanista ostin harmaata silikonia ja vetelin sen saumoihin. Enpä olekaan koskaan tuota hommaa tehnyt, eikä sekään ollut yhtään vaikeeta!

Pari päivää sitä sävyä katseltuani tulin lopputulokseen, että maali on ihan liian vaalea meille, vaikkakin sävynä aivan ihana. Sekä kiiltoaste meni ihan persiilleen. Joten yks aamu sitten marssin RTV:hen ja pläräsin Tikkurilan pro grey värikarttaa siellä. Väri valikoitui aikas nopeesti, ehkä liiankin, koska jo lähtiessä kaupasta autossa mietin et tulikohan otettua sittenkin liian tumma sävy. Mutta ei se oo kuulkaa helppoa kuvitella pienestä mallipalasta koko seinää! Sävyksi valitsin värikartasta 1941.
Mutta onneksi tykkään tuosta nyt, sekä kaikki muutkin meillä, ettei taas tarvis uudelleen maalailla! 

Meitsi lähtee nyt saunan lämmitykseen, huomenna kun sinne ei päästä yhdessä ollenkaan. Pikkujäbällä on s-kiekosta reissu Tampereelle (minne me tytöt eitällä kertaa lähdetä). Nyt illalla siis herkutellaan, lämmitetään takkaa  ja katotaan voicea koko perheen kera, siitä ohjelmasta on tullut ihan yks mun lemppari!
Kivaa iltaa sinne<3 nbsp="">

Ei kommentteja

Kiva kommentti piristää aina <3