Täällä ollaan! AULASSA:)Täällä on vietetty joulun jälkeistä väsymystä tai jotain masennusta ehkä? En tiedä, mutta tosi saamaton olo on ollut kaiken suhteen, enkä ole jaksanut avata konetta ollenkaan muutamaan päivään ollenkaan. Se surffailu kun on niin helppoa puhelimella/tabletillakin. Postauksia ei synny kuitenkaan kummallakaan noilla ja kommentointikin niillä on aikas hankalaa. Tai no kai mun täytyisi ottaa ainakin tabletista pois käytöstä tuo ennakoiva kirjoitusjuttu. Se kun ei näytä tuntevan mun murteeseen sopivia sanavalintoja ollenkaan! Siitäpä tuli mahtava aasinsilta... Eli sain joulunaikaan ihanalta kollegaltani, Miialta Oma Koti Valkoisesta, haasteen, jossa pyydettiin tekemään postaus omalla murteella. Tässäpä ny sit tulee:)


No se nyt mulle vaikeeta ollenkaan, koska aikalailla koko ajan oon sitä toteuttanut! Mulle ittelle tuntuu jotenkin tyhmältä ja teennäiseltäkin vääntää jotain kirjakieltä blogiteksteihin, koska en sitä muutenkaan puhu. Sekä tää blogi on mulle eräänlainen päiväkirja, enkä oo kyllä yhteenkään mun päiväkirjaan vääntänyt kirjakieltä! Mullahan menis ehkä ikuisuus miettiä kaikkia oikeita sanamuotoja sun muita, just joo, en jaksa, enkä todellakaan EHDI!  Ja niin hauska on lukea muiden etelä-pohjanmaalaisten blogeja, jotka osaavat kirjoittaa kirjakieltä. Miten te siis jaksattekaan?! Te ootte vaan niin taitavia!  Varsinkin kun tiedän, että puhekieli on ihan toista kuitenkin:) Uh, itse en kyllä pystyisi tuohon ollenkaan. Joojoo, (tylsät)äikäntunnit on käyty, lukioo myöten, mut silti. Noh, tämä blogi on kuitenkin mulle sellainen, siis, ei niin kriittinen paikka, pakopaikka paremminkin. Joten ei pingoteta täällä, jookos?
Täällä etelä-pohjanmaallahan me puhutaan niiiiin leviää (ja mun mielestä jotenkin hitaasti?) Mä itte en ainakaan omasta mielestä puhu ihan niiiin leviää, enkä hitaastikaan. (vaikka jotkut sitä toivoisivatkin! Pojat ainakin töissä.)
 Mutta huomaan vieläkin häpeeväni puhetapaani pääkaupunkiseudulle mennessäni! Vaikka mielestäni kaikki murteet ovat ihan rikkaus tässä pienessä Suomen maassa. Ihana kuulla mm. mie ja sie (Hannalle terkut!).Sekä oppia jopa ihan uusia sanoja murteiden myötä. Mageeta!

Tämän postin kuvat ovat yläkerran aulasta, jonne siirsin olkkarinmaton. Jättisuuri 2*3metriä matto mahtui kuin mahtuikin tänne. Ja ihan heittämällä:) Aikas mageen säväyksen toi aulaan ja jo portaita noustessä ekana huomaa tuon maton. Aulaa en jaksanut edes jouluksi mitenkään erityisesti koristella. Ainoastaan koristetakka sai jouluasun ylleen.

Todella harmittavan vähän aikaa tulee vietettyä tuossa aulan sohvalla. Kaikki puitteet löhöilyyn siinä ois kyllä: on lehtiä + kirjoja kädenulottuvissa. Sekä tv ja muut oheislaitteet tuossa valkoisessa kaapissa.


Mut arvatkaas mihin sarjaan mä oon koukuttunut nyt joulun aikana? Modern family! Netfliksin kautta sitä oon kattellut ja aina kun yks jakso päättyy, niin aatelen, et yks vielä! Lasten mentyä nukumaan aloitan katselun ja mietin, että pari jaksoa ja sit maate. Okei, hemmetti yks ilta kello oli puoli kaks yöllä, kun kömmin sänkyymme! Ehkä tuossa on yks syy nettihiljaisuuteenkin, mut hei, pian ne jaksot on katteltuna .
SUURI <3 fb:n="" hyvin="" ihan="" ja="" jotka="" kaikki="" kautta.="" kuulkaa="" kuulumisia="" kyll="" kyselleet="" ll="" meill="" mun="" on="" ootte="" p="" piristyy="" s.postin="" st="" t="" teille="" varmasti="">

Kivaa iltaa sinne:)

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)