Varsovan kuulumisia :)

MOIKKA KAIKKI!!!

Kotiuduttiin reissusta turvallisesti ja todettiin ettei mulla mitään lentopelkoa ole ollenkaan! Pyh, niin helposti meni nousut ja laskut koneessa ettei tosikaan. Mä luin vaan kirjaani lennolla... Seuraavaa reissua siis taas haaveillen :) Itselläni ei ollut oikeastaan mitään tietoa Varsovan kaupungista, okei joo Puolan pääkaupunki, mut muuta en siitä tiennytkään. Keskustan alueella asuu vajaa 2 miljoonaa asukasta ja koko Puolan asukasluku on ~ 38 501 000.  Eli ihan mistään pienestä kaupungista ei ollut kyse ollenkaan :)
Varsovahan pommitettiin ihan maan tasalle tuon 2.maailmansodan aikana ja he ovat sen jälleenrakentaneet. En voi sanoa kuin että WAU!
Kun muu porukka kiipesi tuohon ekana kuvassa alla olevaan Puolan korkeimpaan rakennukseen (Stalinin hammas) ottamaan kuvia, itse jänishousuna istuin rappusilla heitä odotellen. 30 kerrosta ahtaassa hississä oleilua kun ei ole mun juttu. Mutta nämä seuraavat kuvat on sieltä miehen näpsimiä, jokaiseen ilmasuuntaan.


Ihan silminkantamattomiin kaupunkia ja keskustaa!
Saapumisiltana käytiin testaamassa paikallinen Hard Rock cafe. Ihan mielettömän hyvä ja edullinen ruoka...ja drinksut tietenkin :)


Muutenkin oli ihan luxusta käydä joka päivä vaan syömässä jossain, sen sijaan että olisi itse tarvinnut alkaa kotona keittelemään. Mä oon niin pulskistunut tällä matkalla, mutta otan sen tässä syksyn mittaan sitten kiinni. Lomalla nautitaan, eikä mietitä kaloreita yhtään. Eiks nii?
Pelkää shoppailua ei tämäkään reissu ollut, vaan tutustuttiin kaupungin historiaankin. En tiedä miten paljon te lukijat tiedätte toisesta maailmansodasta, mutta itse siihen tutustuttuani se vaikuttaa todella raadolliselta. Se Hitlerhän oli ihan pipipää!!!
Varsovaan muurattiin korkea tiilimuurialue jonne suljettiin juutalaiset sinne sisään. He kuolivat nälkään tai vietiin työleireille ja mikä pahinta, heitä kidutettiin. Muulle maailmalle väitettiin heillä olevan kaikki hyvin muurien sisäpuolella ja että heillä on ihan oma rahayksikkökin. Hah, mä näin museossa millainen pieni 50g leipäpalanen heille annettiin sinne gettoon päivittäin per nuppi! Alla olevassa kuvassa on säästettynä alkuperäistä getto-muuria, paitsi siihen aikaan tuolla päällä oli vielä piikkilanka kierrettynä muurin päälle.
Mikä sitä Hitleriä nyppi juutalaisissa? Miksi näin? Häh???
Muuri on siis purettuna tätä seinänpätkää lukuunottamatta ja paikoin muurin paikka on merkitty tekstillä ja kivetyksellä maahan ympäri kaupunkia.
Me käytiin myös Gestapo-museossa, joka oli ihan autenttinen, siis jossa oli ne sellit missä juutalaisia "säilöttiin" ja kidutettiin. Kidustusvälineetkin olivat nähtävillä, enkä ihmettele yhtään  ne välineet nähtyäni, että osa heistä teki itsemurhan selliin ja osa sitä yritti onnistumatta.

Näiden raskaiden käyntien jälkeen oli aika suunnata keski-euroopan suurimpaan ostoskeskukseen. Siis 400 liikettä!!! Pakko unohtaa tuo kaikki kauheus... Tossa kauppakeskuksessa oli mullekin tekemistä, enkä todellakaan ehtinyt käymään kaikissa liikkeissä :/
(Ei paljon kiinnosta mennä tänne mein Seinäjoen torikeskukseen tän reissun jälkeen.)

Meidän hotelli oli AIVAN upea! Tämä rakennus on siis yksi kymmenestä mikä selviytyi saksalaisten valtavien pommitusten jäljiltä. En olekaan koskaan ollut näin mahtavassa ja hyvinpalvellussa hotlassa. 3 kiiltävää mustaa mersua odotti oven edessä valmiina palveluun. Meinasin pissata housuihini kun näin, että yksi taksikuski putsasi rätillä vanteita ja RENKAITAKIN odottaessa hotellin asiakkaita.  Oikeesti, haloo!!?


Nämä kuvat on vain hotellin aulasta, jossa otetaan tulevia asukkeja vastaan. Varsinainen ruoka/iltapaikka sijaitsee kuvien oikealla puolen, mistä en harmikseni ottanut kuvia ollenkaan.  

Hotellin aamupala oli IHAN  mieletön, me viihdyttiin sielä aina vähintään tunnin :) Siis kaikki mahd, leivät, leikkeleet, juustot, hedelmät, myslit, siemenet,puuro, kala, pekonit ,makkarat...You name it!. Mitä ikinä pystyt kuvittelemaankaan, olivat tarjolla rajattomasti. Sekä kokki, joka valmisti haluamasi laatuisen munan ja paistoi sen siinä sinun odotellessa. Ihan mielettömän luxusta, ainakin mulle :) Jälkiruoaksi (onks aamupalalla jälkiruokakin?) Oli tarjolla 4 eri sorttia leivoksia, tavallista- ja valkosuklaata, sekä mikä itseäni eniten ihmetytti, kuoharia ja paikallista vodkaa rajattomasti!!! Apua, aamupalalla viinaksia?? Ja tietenkin kaikkea sai hakea niin paljon kuin napa vetää. Mä tunnustan, etten maistanut tuota vodkaa ollenkaan, kuka nyt kirkkaita pystyy aamusella vetämään, tai no mä itse en koskaan muutenkaan. Mutta onneksi meidän seurueessa oli tyyppejä jotka pystyivät tuonkin edun hyödyntämään :D
Kuoharia maistoin leivoksien kanssa ja yllättäen se oli hyvää noin!
Alakuvassa on kaunisteltu versio leivoksista mitä otettiin lautasille, mä ite ainakin maistoin kaikkia ja oli niiiin hyvää!!!  Mun lautasella on nyt vaan yks leivos, mut pakkohan niitä oli kaikkia maistaa...
*Hanna, tää on sun ottama kuva!*

Shoppailut jäävät nyt seuraavaan postiin, sisustusjuttuja en lähtenyt täältä hakemaan ollenkaan, mut jotain pientä tuli silti ostettua. Kuka tuon kilorajan on säätänyt mitä saa lentsikkaan viedä? Ihan tyhmä raja! :)
Matkassa mukana ei todellakaan ollut järkkäri, vaan puhelimen ja pokkarin kuvien varassa ollaan. Mutta parempi sekin kuin ei mitään, kait?
Mut hei, älkää matkustako Egyptiin!!! Menkää ennemmin Puolaan kuin tuonne sotaan, Puolassa pääset rahoistasi ja Egyptissä ehkä hengestäsi :)
Ostosposti tulossa pian :) Palaan myöhemmin vielä vastaileen vanhempien postien kommentteihin. Nyt suomalaiseen saunaan ja kattoon leffaa! MUIPS!!!

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)