Mä ja mun herneet...


Moikka taas!!!
Se ois kuulkaas vipa kesälomapäivä kohta lusittuna, eikä tunnu missään! Huomenaamulla sitten varmasti tuntuu, kun kello soittaa 4.50. No eipä murehdita sitä nyt vielä.
Tänä aamuna sain nukkua univelkoja pois ja lapset olivat jo ulkona kavereiden kanssa kun heräilin siinä 11.00!!! Siis toki mies oli heitä vahtimassa. Mistä tätä unta riittääkään? Innostuin kauniin ilman ansiosta siistimään kukkapenkkejä ja keräilin vähän "satoa" talteen. Chilipaprikoita maltoin nyhtää vain muutaman irti, kun en oikein tiedä miten noita voisi säilöä... Voiko kuivata kenties? Oisko jollain jokin hyvä ohje siihen? Näiden siemenpussissa luki vain, että voidaan kerätä vihreänä tai punaisena... Katotaan punastuuko noi penkkiin jääneet vielä.
Älkää kysykö mun tomaateista mitään :D
Mies tykkää tulisesta ruoasta ja näitä nyt tuoreeltaan lisäilen sitten hänen ruokaansa.


En ymmärrä miksi en koskaan tehnyt tukikeppejä noille herneille!!! Muistan kuinka omassa mummolassa oli aina niin siistit hernepenkit ja sieltä oli ilo käydä lapsena napsimassa herneitä. Mun omat makaavat tuolla maassa tänä vuonna...arght. Noloa edes tunnustaa!!! Ensi vuonna kyllä otan asiaksi tehdä kivat hernerivit ja niiden tukien kanssa! Jotain maistiasia sentään sain keräiltyä lapsille.Tänä vuonna meidän vadelmapuskat tuottivat satoa niin paljon ettei tosikaan...Ensinnäkin mun istuttamat pikkuiset taimet ovat venähtäneet parimetrisiksi ja levinneet jopa naapurinkin puolelle... Vadelmia ollaankin keräilty jopa naapurien lasten toimesta suuhun ja oonpas pakkaseenkin asti niitä saanut. Nyt innostuin keittelemään niistä hilloa talven varalle. Enpäs olekaan ennen tehnyt vadelmahilloa ja kun törmäsin täällä Maalaiselämää-blogissa ohjeeseen, ajattelin sitä heti kokeilla.
VATTUHILLO
2l vadelmia
1/2l vettä
1pkt hillosokeria
1-2kpl vaniljatankoa (mä laitoin 2)

Ihan ensimmäiseksi pesin ja steriloin purnukat joihin ajattelin hillon säilöä.  Sitten laitoin puhtaat, kuivatut lasipurkit kylmään uuniin ja säädin lämmön 100 asteeseen. Puolisen tuntia uunissa ja sitten kuumat lasipurnukat pois uunista. Täytin purnukat valmiilla hillolla.
Kaikki kattilaan ja keitellään 5 min ja annetaan jäähtyä 15 min. Itse taisin keitellä kyllä vähän kauemmin, kun oli kaikenmoista keskeytystä välissä :) Vaahto kuoritaan pinnalta pois. Ja niin, rapsuttelin veitsellä vielä vaniljatangoista siemeniä hillon sekaan. Purkitetaan kuumiin ja puhtaisiin purkkeihin.
Halusin tämän ohjeen itselleni tänne muistiin ja aion tehdä tätä myös ensi vuonna :)
Eikös nämä hillot nyt olekin käyttökelpoisia ensi kesään asti?
Ostin liitutaulutarraa, josta ajattelin leikata etiketit purnukoihin. Voin sitten hillon loputtua säilöä jotain muuta purkkiin ja pyyhkäistä vain tekstin pois.
Tälläinen pikaposti tänään! Kiitos kun ootte jaksaneet komentoida mun posteihin, itse en ole ehtinyt blogeissa juurikaaan vierailemaan, mutta uskon että arjen alettua siihen on taas aikaa...Jännä juttu muuten!!!
Kivaa viikkoa!

Ei kommentteja

Kiitos viestistäsi :)